טארק עבדו נ' המגן חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
5177-07
5.10.2010 |
|
בפני : אברהים בולוס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טארק עבדו |
: 1. המגן חברה לביטוח בע"מ 2. אבנר אגוד בע"מ - חברה לבטוח |
| החלטה | |
החלטה
הדיון היה קבוע ליום 31.5.10 לשמיעת חקירתו של המומחה .
ערב הדיון המומחה הגיש בקשה בה עתר לביטול חקירתו ולדחייתה למועד אחר. בקשתו זו של המומחה נדחתה בהחלטתי מיום 31.5.10 . חרף זאת ותוך עשיית דין עצמי המומחה לא ראה להתייצב לדיון.
בהחלטתי מפרוטוקול הדיון מיום 31.5.10 הבעתי מורת רוח מהתנהלות זו שגרמה להשחתת זמנם של כל המעורבים . כן מכך שהמומחה ראה להתעלם מהחלטות וכן מכך שהמומחה לא ראה להתייצב על אף העובדה שבקשת הדחייה שהוגשה על ידו נדחתה.
משלא היה ניתן לקיים את הדיון ,נאלצתי לקבוע ישיבה נוספת להיום , אותה ייחדתי גם הפעם לשמיעת חקירתו של המומחה.
ביום 4.10.10 , היינו גם הפעם ערב הדיון הקבוע , המומחה ראה לשגר פקס בו הוא מציין כי אודות הדיון הקבוע להיום , נודע לו ממכתבו של ב"כ התובע אותו קיבל ביום 3.10.10 וכן הוא מוסיף כי מועד זה לא תואם עימו. לאור זאת המומחה הודיע כי עקב כך ובשל התחייבויות קודמות, אין באפשרותו להופיע לדיון הקבוע להיום .
היום שמעתי מב"כ התובע בניגוד לנטען במכתבו של המומחה כי החלטה מיום 31.5.10 בה קבעתי את הדיון להיום , נשלחה באותו היום למומחה באמצעות הפקס , אף יתרה מכך , המומחה אישר את קבלתה , שוחח עם ב"כ התובע ואף מסר כי המועד שנקבע להיום מתאים ליומנו.
המומחה גם הוסיף ושיגר לב"כ התובע ביום 11.6.10 פקס בו הוא ביקש מב"כ התובע להמציא לידיו חלק מהתיעוד הרפואי שעמד בפניו בזמן הכנת חוות דעתו.
מסתבר אם כך , שתיאוריו של המומחה והסבריו אשר קיבלו ביטוי בפקס מיום 4.10.10 , לכאורה אינם מדויקים . המומחה ידע גם הפעם על הדיון הקבוע וזאת מבעוד מועד וגם אישר כי מועד זה מתאים ואף התחייב באוזני ב"כ התובע להתייצב לדיון .
עקב התנהלות זו של המומחה , עד כה לא התקיימו שני דיונים שיועדו אך ורק לשם חקירתו . התנהלות זו עם כל הכבוד אינה ראויה והיה מוטב לו המומחה הודיע מלכתחילה עם קבלת המינוי כי לא יתאפשר בידיו להתייצב לחקירתו, לדחות את המינוי ובכך היה חוסך את הזמן והטרחה שהושקעו על ידי כל המעורבים לשווא.
יחד עם זאת ולמרות כל האמור לעיל והואיל ולפסילת חוות דעתו השלכה גם על זכויותיה של הנתבעת שלא תרמה לעיכובים , אין בדעתי להיעתר לבקשה אלא ליתן הזדמנות נוספת ואחרונה להתייצבות המומחה לשם חקירתו.
היה ולמועד שיקבע המומחה לא יראה להתייצב לא יהיה מנוס מאשר פסילת חוות דעתו ומינוי מומחה אחר תחתיו.
אני קובע את התיק לחקירת המומחה וסיכומים בע"פ ליום 8.11.10 החל משעה 10:00 ועד השעה 11:00.
המזכירות וגם השני הצדדים ידאגו למסור העתק החלטה זו למומחה .
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"א, 05/10/2010 במעמד הנוכחים.
אברהים בולוס, שופט
הוקלד על ידי: אילנית בן שמעון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|